Price Free!

Course Features
language
Language: Ελληνικά
access_time
1 έτος
playlist_add_check
-
spellcheck
Study Level: Όλα
terrain
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Μαθαίνοντας διαφορετικά είδη μασάζ, αποκτάτε με την πρακτική μία διευρυμένη αντίληψη και γνώση για τις ανάγκες του ανθρωπίνου σώματος. Με την εξάσκηση, σταδιακά θα ανακαλύψετε το δικό σας στυλ έχοντας στα χέρια σας μία παλέτα τεχνικών για κάθε περίπτωση. Η κάθε τεχνική που έχει επιλεχθεί, προσφέρει μία ξεχωριστή δυνατότητα και στοχεύει σε διαφορετικό σωματικό όφελος. Ο εκπαιδευτικός κύκλος της Ολιστικής Μάλαξης αποτελεί μία ικανοποιητική εκπαίδευση παρέχοντας ουσιαστικές βάσεις.

Για την απόκτηση πτυχίου απαιτούνται:

  •  40 ώρες πρακτικής εξάσκησης (μεταξύ συμφοιτητών)
  • 20 ώρες πτυχιακή εργασία με συνεδρίες εκτός σχολής (λήψη ιστορικού, παρατηρήσεις και αποτελέσματα συνεδριών)
  • Ιατρικά μαθήματα

Μαθήματα:

Χαλαρωτικό μασάζ:  Είναι από τους αρχαιότερους τρόπους θεραπείας. Η συστηματική επαφή με το χαλαρωτικό μασάζ αποτελεί ένα καλό μέσο προάσπισης και διατήρησης της υγείας. Τα αποτελέσματα της σωστής μάλαξης είναι θεαματικά και άμεσα. Απελευθερώνει την ψυχοσωματική ένταση. Επαναπροσδιορίζει την μυϊκή λειτουργία, διορθώνοντας σταδιακά την δυσκαμψία. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και  βελτιώνει τον μεταβολισμό. Η χαλάρωση γίνεται πιο βαθιά και ουσιαστική καθώς βαθμιαία απομακρύνεται το άγχος.

Να μπορείτε να προτείνετε επαναληπτικούς κύκλους.

Hot Stones: Από πολύ παλιά οι άνθρωποι γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τις ευεργετικές ιδιότητες των λίθων. Οι hot stones αποτελούν μία πολύ καλή συνδυαστική θεραπεία μάλαξης και λίθων. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτης, ένα πέτρωμα με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ηφαιστειογενής και έχει την ικανότητα να αποβάλλει από το σώμα τις εντάσεις, είναι γεμάτος ενέργεια και μοναδικός αγωγός θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι απορροφά τέλεια την θερμότητα και την διαχέει ομοιόμορφα μαζί με τις ενεργειακές του ιδιότητες όσο βρίσκεται σε επαφή με το σώμα. Οι πέτρες είναι στρογγυλές, έχουν λεία υφή και είναι εξαιρετικά ευχάριστες στην αφή. Γλιστράνε απαλά στο σώμα και συνδυάζονται με κατάλληλα αιθέρια έλαια για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουν αναλγητικές ιδιότητες, αγγειοδιασταλτική δράση, ανακουφίζουν από μυϊκούς πόνους και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος καθώς και την μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Η ενεργειακή τους φύση σε συνδυασμό με τις φυσικές τους ιδιότητες έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι εκτός από πόνους αποβάλλεται άγχος, ένταση, συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και γενικά διαταραχές του ενεργειακού σώματος. Οι πέτρες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία και σε συνδυασμό με το αρωματοθεραπευτικό μασάζ έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Sports massage: Το αθλητικό μασάζ έχει σχεδιαστεί κυρίως για αθλητές, αλλά είναι χρήσιμο για όλους τους χρόνιους πόνους, σε τραυματισμούς και σε έλλειψη εύρους κίνησης. Είναι ένα βαθύ, θεραπευτικό μασάζ χρήσιμο για όσους έχουν έντονη αθλητική δραστηριότητα αλλά και  σε ανθρώπους με καθιστική ζωή. Με τις συνεδρίες, απορροφάται το γαλακτικό οξύ των μυών, μειώνονται οι κράμπες, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και όλες οι λειτουργίες του οργανισμού.

Stretching massage: Οι μυϊκές διατάσεις (stretching) μεταβάλλουν το μήκος του μυ με αποτέλεσμα την καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων και την αποτελεσματική λειτουργία των κινητικών μηχανισμών του ανθρώπινου σώματος. Μετά την μάλαξη και ειδικά μετά το αθλητικό μασάζ, οι διατάσεις είναι αρκετά βοηθητικές και απόλυτα χρήσιμες στο έργο ενός μαλάκτη.

Cupping Therapy:   Από την αρχαιότητα οι βεντούζες είναι γνωστές για τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα. Στην Ελλάδα ήταν ευρέως γνωστή η χρήση τους από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Τα τελευταία χρόνια οι βεντούζες μέσα από την κινέζικη ιατρική και φιλοσοφία έχουν ξαναβρεί την θέση τους στον δυτικό κόσμο. Αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για έναν Ολιστικό θεραπευτή ή έναν Spa Therapist και η γνώση τους είναι ένα εξασφαλισμένο πλεονέκτημα. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε βεντούζες με κενό αέρος που δημιουργείται με αντλία και όχι με την παραδοσιακή φωτιά. Η δράση τους ενεργοποιεί  τον αμυντικό μας μηχανισμό και τις δυνάμεις αυτοίασης.

Thai massage on bed: Ένα  πρόγραμμα εκπαίδευσης του Thai Massage προσαρμοσμένο μόνο σε κρεβάτι. Μία σειρά διατάσεων, πιέσεων, μάλαξης πάνω στις ενεργειακές γραμμές τις μεθόδου, προκαλώντας την πιο βαθιά σωματική και ψυχική χαλάρωση. Στο σεμινάριο αναπτύσσονται κινήσεις για όλες τις θέσεις, πρηνή, ύπτια και πλάγιες, αρμονικά δεμένες σε ένα πρωτόκολλο θεραπείας που θα καταπλήξει τον πελάτη. Πολύτιμο εργαλείο για εργαζομένους σε κέντρα Spa.

Αντιμετώπιση Πόνου Μέσης: Θεραπευτική προσέγγιση-ασκήσεις-συμβουλές. Τα προβλήματα της μέσης είναι από τα πιο συνήθη που θα κληθεί ένας θεραπευτής να βοηθήσει και να ανακουφίσει. Θα μάθουμε κινήσεις, πιέσεις, διατάσεις που γίνονται πάνω σε κρεβάτι ή σε στρώμα, ακόμη και με ρούχα, που στόχο έχουν, την αντιμετώπιση του πόνου μέσης. Θα εκπαιδευτούμε σε γενικές συμβουλές που μπορούμε να δίνουμε, οδηγίες, ασκήσεις.

Αντιμετώπιση Πόνου Πλάτης-Αυχένα: Θεραπευτική προσέγγιση-ασκήσεις-συμβουλές. Τα προβλήματα της πλάτης και του αυχένα όπως και της μέσης, είναι από τα πιο συνήθη που θα κληθεί ένας θεραπευτής να βοηθήσει και να ανακουφίσει. Θα μάθουμε κινήσεις, πιέσεις, διατάσεις που γίνονται πάνω σε κρεβάτι ή σε στρώμα, ακόμη και με ρούχα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση του πόνου. Θα εκπαιδευτούμε σε γενικές συμβουλές που μπορούμε να δίνουμε, οδηγίες, ασκήσεις.

Θεραπευτικοί κύκλοι – προτάσεις σε πελάτη, πώληση θεραπευτικών πακέτων – marketing. Εκμάθηση λήψης ιστορικού, ενδείξεις-αντενδείξεις, στάση σώματος, ενδυνάμωση θεραπευτή, ασκήσεις αναγνώρισης μυϊκού τόνου, προσέγγιση ασθενή, θεραπευτικές προτάσεις και το πώς χτίζουμε μία θεραπευτική συνεδρία βάσει των αναγκών του πελάτη, αξιοποιώντας τις μεθόδους, καθώς και πώς προτείνουμε κύκλους συνεδριών για καλύτερα αποτελέσματα.

*Προσφέρεται η δυνατότητα εκπαίδευσης σε επιμέρους ενότητες.

chat_bubble_outlineReviews

Average Rating

0
No Votes 0 Votes
Free!
0 Ratings

Detailed Rating

5 Stars
0
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Stars
0